Σε  υπογραφή της σύμβασης με την Rail Cargo - Goldair για την κυκλοφορία των εμπορευματικών τρένων της στο δίκτυό του προχώρησε την Παρασκευή 13/10/2017 ο ΟΣΕ, ανοίγοντας νέα σελίδα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο. Με τη συγκεκριμένη σύμβαση αρχίζει και επίσημα η απελευθέρωση της αγοράς των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα, θέτοντας τα θεμέλια για την μετεξέλιξη της χώρας  διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

Η σύμβαση υπογράφτηκε στα κεντρικά γραφεία του Ο.Σ.Ε όπου ο ο πρόεδρος του Οργανισμού κος Γιώργος Αποστολόπουλος,ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κώστας Πετράκης , ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου κος Γρηγόρης Σαμπατατακάκης και άλλα στελέχη του Ο.Σ.Ε καλωσόρισαν τους εκπροσώπους της Rail Cargo – Goldair κ.κ  Καλλίνικο Καλλίνικο – Πρόεδρο  ΔΣ Rail Cargo Logistics Goldair και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Goldair Group, Iάκωβο Κισέογλου – Διευθύνων Σύμβουλο ΔΣ Rail Cargo Logistics Goldair και Νίκο Αθανασόπουλο – Διευθυντή Σιδηροδρομικών Μεταφορών Rail Cargo Logistics Goldair. Επίσης,  στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν και απεύθυναν  καλωσόρισμα η πρόεδρος της Ρ. Α. Σ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) κα Ιωάννα Τσιαπαρίκου , ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ( Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) κος Γιώργος Αναγνωστόπουλος και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) κος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Δήλωση Κώστα Πετράκη Δ/ντος  Συμβούλου ΟΣΕ

«Ο ΟΣΕ, ως διαχειριστής της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής, καλωσορίζει την εταιρεία Rail Cargo Goldair στην σιδηροδρομική οικογένεια. Θωρούμε τη σημερινή ημέρα «σταθμό» για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καθώς αποτελεί την απαρχή για  την εξέλιξη της Ελλάδας σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο. Η Ελληνική νομοθεσία καθορίζει με σαφήνεια την υποχρέωση του ΟΣΕ: (α) να βελτιώνει συνεχώς την ασφάλεια και την ποιότητα του δικτύου, και (β) να τηρεί απόλυτα ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το δίκτυο. Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στις  δύο  αυτές υποχρεώσεις μας που θα τηρήσουμε ευλαβικά και κατά γράμμα, ελπίζοντας ότι η στενή και αμοιβαία επωφελής συνεργασία μας με τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις θα έχει σαν τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και την μέγιστη συμβολή του στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη».

Δήλωση Καλλίνικου Καλλίνικου, Πρόεδρου ΔΣ της Rail Cargo Logistics Goldair, και Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Ομίλου Goldair:

«Σήμερα ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος αλλάζει σελίδα. Η Rail Cargo Logistics Goldair, η πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική επιχείρηση εμπορευματικών μεταφορών που αδειοδοτήθηκε και πιστοποιήθηκε στη χώρα μας, αποκτά πρόσβαση στη σιδηροδρομική υποδομή υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση με τον ΟΣΕ. Απομένει πλέον η ολοκλήρωση των συμβολαίων μίσθωσης & συντήρησης του τροχαίου υλικού με τις εταιρίες του Ελληνικού δημοσίου που το διαχειρίζονται, προκειμένου η εταιρία μας να ξεκινήσει εμπορευματικά δρομολόγια σηματοδοτώντας έτσι την πραγματική απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα. Η εταιρία μας, μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιεί, προσελκύει εμπορευματικό έργο στο σιδηρόδρομο, καθιστώντας την Ελλάδα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, και ενισχύοντας το ρόλο της ως πύλη της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας από και προς την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη».

*Υπενθυμίζεται ότι η Rail Cargo - Goldair δημιουργήθηκε από την Goldair, η οποία είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφορών και logistics, και τους Αυστριακούς Σιδηροδρόμους.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΣΕ RAIL CARGO

 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΦΩΤΟ

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ