ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΣΙΩΚΟΥ 4 ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ. Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. 


Ο διαγωνισμός αποτελεί απόρροια του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2017, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Κ. Πετράκη και τον Πρύτανη της ΑΣΚΤ κ. Π. Χαραλάμπους, αποσκοπώντας στην ανάδειξη στοιχείων της Βιομηχανικής Επανάστασης στην Ελλάδα, γεγονός άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.
Στον διαγωνισμό ο οποίος διενεργείται σε συνεργασία με την ΕΕΣΣΤΥ, συμμετέχουν 17 καλλιτέχνες, σπουδαστές και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ, οι οποίοι θα δημιουργήσουν γλυπτά από υλικό ΣΚΡΑΠ το οποίο βρίσκεται στους χώρους του Εργοστασίου και του Μηχανοστασίου.
Αρωγός σ΄ αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας του Οργανισμού στέκεται ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου, ο οποίος θα επιλέξει ένα μέλος του να κινηματογραφήσει και να φωτογραφήσει τους καλλιτέχνες κατά την διάρκεια της εργασίας τους, ώστε να αποτυπωθεί το όλο εγχείρημα.
Ο διαγωνισμός θα είναι διάρκειας 15 ημερών και τρία (3) από τα γλυπτά θα βραβευθούν από τον ΟΣΕ και θα τοποθετηθούν σε σιδηροδρομικούς Σταθμούς, ενώ θα ακολουθήσει και έκδοση λευκώματος βασισμένου στο φωτογραφικό υλικό των ημερών δημιουργίας των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

 

kalon texnon

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ