Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του ΟΣΕ: αντεπεξήλθε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα έντονα καιρικά φαινόμενα

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες μέρες την χώρα, ο μηχανισμός του Ο.Σ.Ε λειτούργησε αποτελεσματικά αντιμετωπίζοντας άμεσα και έγκαιρα τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Αν και η κακοκαιρία έπληξε σχεδόν όλη τη χώρα, με κατά τόπους ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα, αποδείχθηκε ότι το δίκτυο ήταν σε άριστη κατάσταση και ο μηχανισμός του Ο.Σ.Ε. σε πλήρη ετοιμότητα.

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα υπηρεσιακά δελτία, από τα οποία προκύπτουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συμβάντων δεν αφορούν το δίκτυο ή τον Ο.Σ.Ε. ως διαχειριστή υποδομής.

Στην κυκλοφορία το τμήμα Λιανοκλάδι-Αγγείες και η μεγάλη Σήραγγα Όθρυος μήκους 6,4χλμ

Παράλληλα, ένα ακόμα σιδηροδρομικό έργο παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Πρόκειται για το τμήμα Λιανοκλάδι-Αγγείες με μία γραμμή (προς Θεσσαλονίκη),μήκους περίπου 20χλμ, στο οποίο περιλαμβάνεται η δεύτερη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της χώρας στο Όρος Όθρυς με μήκος 6,4χλμ. Μετά από 37 συναπτά έτη ενεργής καθημερινής λειτουργίας κλείνει και η τηλεδιοίκηση Λιανοκλαδίου που χειριζόταν την κυκλοφορία στην παλιά χάραξη, η οποία πλέον μεταφέρεται στο σταθμό στις Αγγείες.